Yritys

Valmistamme huonekaluja tilauksesta ja valmiista mallistosta, mittatilauskalusteita ja intarsiakoristeluja niin yksityiskoteihin kuin julkisiin tiloihin. Johtavana ideana on tarjota kauniita ja yksilöllisiä huonekaluja asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Puukabinetti yrityksenä

Puukabinetti on jyväskyläläinen puusepänverstas, jonka perustin joulukuussa v. 2009.

Valmistan huonekaluja, kalusteita ja massiivipuisia keittiöitä niin yksityiskoteihin kuin julkisiin tiloihin. Johtavana ideana on tarjota kauniita ja yksilöllisiä huonekaluja asiakkaiden toiveiden ja mittojen mukaisesti. Palveluihini kuuluvat huonekalujen suunnittelu, valmistus, toimitus ja asennus.

Mittatilauksesta valmistan lähes kaikkea mahdollista kodin huonekalua, kuten esimerkiksi ruokapöytiä ja tuoleja, lipastoja, lasivitriinejä, astiakaappeja, sohvapöytiä, sänkyjä yöpöytineen, tv-tasoja, vaatekaappeja, työpöytiä sekä kirjahyllyjä, kaappeja, kalusteita ja kokopuisia keittiöitä suunnittelusta asennukseen. Intarsiakoristellut huonekalut ovat erityisalaani. Intarsiakoristelu tarkoittaa puukuviointia- tai upotusta eri värisillä puulajeilla ja muilla materiaaleilla esim. helmiäisellä. Intarsiatekniikalla saadaan todella näyttäviä koristeita aikaiseksi.

Valmistan huonekaluja pääasiassa suomalaisesta koivusta ja männystä, mutta myös jalopuista esim. tammesta, saarnesta ja pähkinäpuusta. Pintakäsittelyssä pyrin pääasiassa käyttämään luonnonmukaisia aineita, kuten M1-luokiteltuja vesiohenteisia maaleja, luonnonmateriaaleihin pohjautuvia vahoja, öljyjä ja vesiohenteisia petsivärejä ja liimoja.

Puuseppämestari Heikki Rahkonen

Puuseppämestari Heikki Rahkonen

Heikki Rahkonen

”Ensimmäisen kipinän puutöihin sain yläasteella koulun puukäsityötunneilla, jolloin huomasin, että olin löytänyt oikean alani. Jo silloin minulla oli haaveena perustaa joskus oma puusepänverstas”.

Puuseppämestari Heikki Rahkonen

  • Ylioppilaaksi Jyväskylän Cygnaeus–lukiosta v. 2002
  • Puualan artesaaniksi v. 2006 Petäjäveden käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta
  • Puusepän ammattitutkinto Teuvan Teakista v. 2007
  • puuseppämestarin erikoisammattitutkinto v. 2008
  • Työharjoittelukokemusta monista puualan pk-yrityksistä
  • Työskennellyt kalustepuuseppänä vuosina 2005 ja 2006 hotelli –ja ravintolakalusteita valmistavassa yrityksessä, huonekalupuuseppänä ja intarsiakoristelijana arkkitehti Eliel Saarisen jugend- ja art deco –tyylisiä huonekaluja valmistavassa yrityksessä vuosina 2007-2009, jossa suoritti loppuun puusepän ammattitutkinnon ja kokonaan puuseppämestarin erikoisammattitutkinnon, sekä kalustepuuseppänä, asentajana ja työnjohtajana puukeittiöitä valmistavassa yrityksessä v. 2009
  • Yrittäjäkurssin suoritus v. 2010
  • Perusti tmi. Puukabinetin joulukuussa v. 2009

Ota yhteyttä